Kristin Krogstad Torgersen
Fremtidsplaner. Usikker. Mye frem og tilbake.

 • 28.04.2015, 16:35

Jeg må forklare litt først hvorfor og hvordan jeg har havnet der jeg er i dag, for å kunne fortelle om mine fremtidsplaner. Hvis jeg i det hele tatt kan regne det som planer.. 

Fremtiden min har jeg faktisk aldri vært helt bestemt på hvordan blir. Jeg er en person som blir fort lei av ting, og jeg har ikke alltid den motivasjonen eller tålmodigheten som skal til for å gjøre ting ferdig. Og sånn har det vært siden jeg var veldig liten. 

Jeg var aldri den personen som viste mest interesse over ting. Verken på skolen, på fritiden eller andre ting. Jeg har heller aldri vært bevisst på hva jeg ville utdanne meg som. Jeg var temmelig skolelei den siste tiden på ungdomskolen og jeg klarte ikke tanken på å gå almen (eller studiespesialiserende om du vil). Da var tanken om å gå yrkeskole veldig sterk.

Da det var tid for å søke seg inn på videregående skole så var det en linje jeg så inderlig ønsket å komme inn på. Og det var musikklinjen. Jeg er utrolig glad i musikk, og jeg elsker å synge og spille instrumenter som gitar og piano. Jeg valgte derfor musikklinjen som førstevalg. Andre valget mitt var da kokk. Kokkeutdannelse  hadde jeg faktisk ikke tenkt noe særlig over egentlig, men det var liksom det eneste jeg kunne seg for meg at jeg kunne like å jobbe med i lengden.

Tredje valget mitt var egentlig bare et helt random valg. Jeg valgte design og håndverk. Ikke vet jeg hvorfor jeg valgte det som et valg i det hele tatt. Jeg som er så utålmodig med ting. Jeg hadde aldri klart meg på en sånn linje. 

Ettersom sommeren var i gang og jeg hadde sendt inn søknadene mine, så begynte jeg å angre litt på at jeg valgte musikklinjen. Jeg begynte å tenke på hvor vanskelig det er å drive videre med musikk etter utdannelsen. Jeg kom ikke inn på første valget mitt. Noe jeg faktisk er litt glad for i ettertid.

Jeg ble mer og mer klar for å begynne en utdannelse som kokk. Og da jeg startet 1 VGS så var motivasjonen helt på topp. Jeg kom i klasse med ingen jeg kjente ifra før, noe jeg ønsket.  (bildet er tatt på jobb for noen uker siden)

Etter to år skole fikk  jeg meg en lærlingplass i Kristiansand. Jeg flyttet hjemmefra og til en ny by. Jeg er nå snart ferdig med første året som lærling og det er nå mine fremtidsplaner kommer inn i bildet. 

Da jeg startet som lærling var jeg veldig sikker på at jeg ikke kom til å ville gå mer skole. Jeg ville fullføre kokkeutdanningen, få fagbrev og fortsette som kokk på en eller annen restaurant. Etterhvert begynte jeg å tenke større. Jeg ville bli noe mer enn bare en kokk. Jeg ville ta lederutdanning og kanskje gå mer innpå hotellbransjen. Det første steget da er jo å ta påbygg. Etterhvert så kjente jeg at dette kanskje ikke var noe for meg allikevel. Jeg begynte å tenke at jeg bare skulle fullføre lærlingtiden, klare fagbrevet og så ta påbygg. Etter det visste jeg ikke helt hva jeg ville.

Og litt sånn tenker jeg faktisk enda. Jeg kjenner nå at jeg ikke er helt klar for å hoppe inn i arbeidslivet for fullt. Så jeg skal fullføre kokkeutdanningen, ta påbygg også ser jeg derfra hva jeg vil gjøre. Føles det riktig etter påbygg å gå tilbake til kokkeyrket, så har jeg fagbrevet. Men føler jeg det er riktig å studere videre på ett eller annet, så har jeg påbygg i boks. Så akkurat nå står alle muligheter åpen for meg. Jeg har bare ikke helt bestemt meg for hva jeg vil enda.

Jeg er jo lærling på et hotell og hvis jeg bestemmer meg for å fortsette som kokk etter påbygg, så vil jeg jobbe på en vanlig restaurant med bare en a la care og ikke på et hotell. Jeg syns det er gøy å jobbe i a la carten/grillen på jobb. Det er nok alle de andre tingene jeg må gjøre nå (som smøring av rundstykker/snitter/skiver, buffeer og andre *hotellting*) som har gjort meg usikker på om jeg vil jobbe videre som kokk etter fullført fagbrev. Jeg kan så absolutt se for meg meg selv på en a la care restaurant om 5-6 år, men før det vil jeg ta mer utdanning. Hva jeg vil studere er fortsatt usikkert. 

Folk må ikke misforstå når jeg sier at jeg ikke lenger har så lyst å jobbe som kokk akkurat nå. Jeg sier ikke at jeg ikke liker yrket. Jeg sier heller ikke at jeg ikke kommer til å fullføre. Jeg vil bare kjenne på de mulighetene jeg har. Jeg har liksom alt av muligheter foran meg fortsatt. Jeg angrer ikke et sekund på at jeg begynte kokkeutdannelsen. Og jeg gleder meg til jeg sitter igjen med et fagbrev i hånden. Men jeg kjenner på meg at studieårene mine ikke er helt omme enda. 


 • Publisert i Blogg • Tiggerlilly

  28.04.2015 kl.16:52

  Ser ut som du er klar for et friår?:) mitt tips: fullfør utdanningen du holder på med nå ta lærlingtiden din og så kanskje ta ett år på folkehøgskole eller ett årsstudium som har med det du har lyst å drive med :) høres ut som du har lyst å jobbe som kokk, så da finnes det jo videreutdanninger, og erfaring er jo alltid godt å ha! :) masse lykke til! Ha en fin kveld :)

  fitnesskokken

  28.04.2015 kl.17:23

  Det som er fint med å være kokk er at jobb får vi uansett, hvor som helst:) Så om du føler for videreutdanning eller ett hvileår eller hva som helst, så gjør det. Er dumt å binde seg for mye og plutselig finne ut at det kanskje ikke var riktig.

  Hotell blir veldig ensformig og rutine arbeid, da vil jeg absolutt anbefale en ren a la carte restaurant.. Mye større utfordringer og mye mye mer morro:) Eller gjør som jeg gjorde når jeg var ferdig med læretida mi, ta en utanlandstur. Jobb i utlandet en liten periode.. Det angrer ikke jeg på i hvertfall...

  Kristin Krogstad Torgersen

  29.04.2015 kl.14:39

  fitnesskokken: Hadde absolutt vært kjempe gøy å jobbe i utlandet! Det er faktisk en av mine drømmer. Men veien dit er vanskelig. Aner ikke hvordan jeg skal gå frem for å få det til.

  Kristin Krogstad Torgersen

  29.04.2015 kl.14:40

  Tiggerlilly: Tusen takk :) Jeg skal fullføre utdanningen, også får jeg se hva som skjer :)

  fitnesskokken

  29.04.2015 kl.17:11

  Snakk med kjøkkensjefen din, han kan sikkeret hjelpe til eller så kjenner han sikkert noen som kjenner noen som kan hjelpe til:) Sånn fikk jeg muligheten.

  Skriv en ny kommentar


  Mitt navn er Kristin Krogstad Torgersen. Jeg er 21 år gammel og jeg kommer til å blogge om min hverdag som består av skole, trening og musikk. Jeg er også glad i å lage mat, ettrsom jeg er utdannt kokk, så jeg kommer også til å blogge om mat <3


  Norske blogger

  Arkiv


  Bloggdesign av  hits