Kristin Krogstad Torgersen
Lov å være litt stolt av meg selv nå

 • 26.04.2015, 22:45

I dag er jeg utrolig stolt over meg selv. Ja faktisk, det er jeg! Som dere fleste har skjønt så jobber jeg som kokk. Rettere sagt; Kokkelærling. Jeg er snart ferdig med første året. Jeg er en person som er veldig usikker på om jeg får ting til. Da jeg begynte som lærling var jeg sikker på at jeg kom til å bruke lang tid på å komme meg inn i rutinene på jobb osv. Jeg var redd for å få ansvar. Rett og slett. Men der tok jeg feil gitt! 

Kjøkkenet vårt består av et bakeri, produksjons kjøkken, koldtavdeling og en grillavdeling. Koldtavdelingen og grillavdelingen er på utsiden av produksjons kjøkkenet (hvis dere skjønner hva jeg mener). Iallfall. Da jeg startet som lærling var jeg mye i selskap. Det vil si at jeg var med å lage mat til forskjellige selskaper som bryllup, konfirmasjoner, møter osv. I selskap smører vi også snitter til for eksempel minnestunder. Dette kom jeg meg fort inn i. Det neste steget mitt var å jobbe i koldtavdelingen hvor vi har ansvaret for salatbuffeen (og lage alt som skal til buffeen), alle desserter som sjokoladefondtant, cremebrulle osv. Vi legger også opp kaker til gjester og smører rundstykker.  Jeg husker det at jeg absolutt ikke ville ut i koldten og snakke med gjestene. Jeg har sosialangst, og den kjente jeg veldig på den første tiden min i koldten. Heldigvis så tok det ikke lange tiden før jeg var vandt med å prate med gjestene. Jeg syns fortsatt det er litt ekkelt å måtte prate med dem, men sånn kommer det bare til å være pga psyken min, men det er langt ifra så ille som det var. Hehe! Det beste jeg vet med kokkeyrket, er å være kreativ med det man lager.

Etterhvert fikk jeg prøve meg en del i grillen. Og jeg var sikker på at jeg aldri kom til å klare å lage mat som de andre kokkene gjorde. Etterhvert som jeg hadde vært en del i grillen fikk jeg plutselig grill tidelig vakter alene. Jeg husker det at jeg ble veldig redd. Redd for å gjøre feil og sånne ting. Lærlinger får jo ikke lov å være alene på jobb, så derfor er det alltid en eller flere kokker tilstede. 

Grill tidelig er en vakt hvor vi åpner grillen. Da starter man kl 08.30. Da skal vi sette på alt av supper, sauser, osv. Vi skal også produsere ting som er gått tomt. Grillen åpner kl 11.30. Da kan folk begynne å bestille alt dem vill ifra menyen vår. Dette husker jeg at jeg syns var et alt for stort ansvar for lille meg. Jeg ble så stresset noen ganger at jeg ikke visste hvor jeg skulle gjøre av meg. Jeg mistet kontrollen om jeg fikk mer enn 1 bestilling. Jeg var sikker på, at jeg kom til å bruke over 1 år på å klare meg greit nok i grillen alene. Det var tydeligvis bare meg selv som hadde så liten tro på at det kom til å gå bra. Men sjefen min hadde rett. Alle hadde rett, bortsett fra meg.I dag gikk det opp for meg hvor fint jeg faktisk klarer meg. Vi er alltid to i grillen når det er kveld.  Og på søndager er det en som har ansvar for å legge opp fisk og steik, mens den andre steker biffer og sånne ting. Jeg hadde ansvaret for steking av biffer og annet som folk bestiller. Jeg fikk et syvmannsbord oppi alle de andre bestillingene, hvor de alle bestilte ulike retter. Det var alt fra ulike biff retter, til hjort. Slike bestillinger ville jeg vanligvis ha spurt om hjelp, men jeg bestemte meg for at dette skal jeg klare. Og gjett hva. Jeg klarte det! Det å gå fra å være redd for å spolere alt til og ha full kontroll på hva jeg driver med, gjør at jeg blir veldig stolt over meg selv. Det er deilig å kjenne at man klarer noe. Noe man ikke trodde man skulle klare. 

Det er jo veldig forskjellig fra person til person. Noen lærer det meste med en gang, mens andre bruker lengre tid. Man skal egentlig bare ha troen på at man klarer det. Det er det jeg har lært. Jeg har vært mye flinkere enn jeg har trodd selv. Sjefene mine pleier å si til meg at jeg må ha troen på meg selv. Og vet dere hva? Det skal jeg begynne med fra nå av. For nå har jeg bevist for meg selv at jeg klarer det hvis jeg vil. 

Nå som jeg snart blir andre års lærling, så får vi jo nye første års lærlinger og da må jeg jo lære dem det jeg ble lært av andreåringene. Det blir gøy! :)

 

Da vil jeg bare si til dere fine lesere, at dere alltid må ha troen på dere selv. Om du syns noe er skummelt eller vanskelig. Ikke vær redd. Du får det til! Du får til hva du vil! IGJEN Ha troen på deg selv :)

 


 • Publisert i Blogg • lindabr

  26.04.2015 kl.22:57

  Fy søren det så godt ut! Kommer du hit og lager eller? haha

  Tone Iren

  26.04.2015 kl.23:20

  Det så godt ut!!! Så flink du er! Klapp på skuldera og vær stolt!!

  fitnesskokken

  27.04.2015 kl.06:45

  Godt gjort! Stå på!!

  Skriv en ny kommentar


  Mitt navn er Kristin Krogstad Torgersen. Jeg er 21 år gammel og jeg kommer til å blogge om min hverdag som består av skole, trening og musikk. Jeg er også glad i å lage mat, ettrsom jeg er utdannt kokk, så jeg kommer også til å blogge om mat <3


  Norske blogger

  Arkiv


  Bloggdesign av  hits