Kristin Krogstad Torgersen
Tanker og drømmer

 • 21.10.2014, 23:40

Når man har flyttet hjemme fra så har man et ganske stort ansvar. Man har regninger som er viktige å betale, man har kanskje skole eller jobb som man må fullføre. Man må rett og slett være selvstendig og være den ansvarsfulle personen foreldrene våre opptrådte oss til å bli. 

Jeg vet faktisk ikke enda om jeg liker å bo borte fra faren min, eller ikke. Jeg har nå bodd i Kristiansand en stund, og jeg kjenner jeg lengter litt hjem når jeg kommer hjem fra jobb for eksempel. Jeg savner også det å ha en person som følger med på at jeg får i meg mat osv. Det er så lett å bare sette seg på et rom og bare bli der. Jeg har heldigvis vært flink med matbiten, haha! Jeg spiser faktisk bedre nå enn når jeg bodde hjemme. Det skjærer litt i ørene mine når jeg sier til meg selv at jeg har flyttet, men det hjelper godt å vite at jeg bare skal bo borte i to år, så er det hjem igjen mest sannsynlig. 

Jeg skal nemlig ta påbygg etter lærlingtiden min. Det er iallefall planen. Da jeg begynte på vgs så sa jeg til meg selv at etter disse to årene + lærlingtiden, så er jeg ferdig med alt som heter skole. Nå som jeg er to år eldre, så har jeg skjønt at det er lurt å iallfall ha tatt påbygg etter lærlingtiden. Jeg som skal bli kokk kommer ikke til å tjene allverdens med bare et fagbrev. Kokker blir dessverre underbetalt til de grader! Jeg syns det er veldig synd, vi gjør faktisk en veldig bra og viktig jobb for samfunnet! Uansett, jeg vil gjøre noe mer ut av yrket mitt, komme litt lenger opp i pyramiden, hvis det ga mening. Jeg tenkte det at et mesterbrev hadde vært kult å få, deretter kanskje studere for å kunne bli en leder av noe slag. Det er så mye jeg kan gjøre for å komme meg lenger opp, jeg må bare gripe sjansen. Dessuten så føler jeg meg ikke klar til å bare begynne å jobbe for fult etter lærlingtiden. Jeg vil ha mer faglig kunnskap så jeg kan komme meg ut og få en god jobb, ikke en jobb hvor jeg får dårlig betalt på en halvslitt restaurant. Jeg som mange andre har jo en stor drøm. Min drøm er å komme meg til statene å jobbe der. Hvis ikke det er mulig, vil jeg veldig gjerne til England eller Australia! Jeg tror det er mulig om jeg virkelig går inn for å klare det. Jeg har alltid hatt lyst å flytte til USA, men det som skremmer meg er at man da er helt alene. Ingen venner og ingen familie. Man står liksom helt barbeint. Jeg får bare se hva tiden vil bringe. Jeg har jo hele livet foran meg, så jeg skal ikke legge bort drømmene med det første. 

Jeg har ikke blogget på utrolig lenge nå. Jeg har hatt lyst, men så fort jeg finner frem til et nytt innlegg så får jeg skrivesperre. Det er veldig frustrerende, men fra nå så kommer jeg til å prøve å blogge hver dag. Jeg jobber jo som kokk, så noe bør jeg vel kunne klare å få frem. Jeg lager jo mye hver dag og ingen dager er like.

Men nå tenkte jeg å fortelle hvordan jeg hadde det forrige uke... noe jeg absolutt ikke vil oppleve igjen.

Hele forrige uke var jeg sykmeldt fra jobb. Jeg hadde en kraftig halsbetennelse, fult av streptokokker! Og for dere som aldri har hørt eller hatt det før, så kan jeg si dere det at det er det vondeste jeg noen gang har opplevd! Jeg ble skikkelig syk. Jeg lå rett ut med over 40 i feber på det verste, med fult av verk i alle muskler og ledd i kroppen. Jeg fikk rygg og nakkeproblemer av at jeg var så anspent i kroppen. Nei det var helt forferdelig! Jeg unner ingen å få streptokokker. Jeg fikk dette veldig akutt. Jeg begynte å kjenne det på forrige mandag, på kvelden. Da kjente jeg at jeg var litt sår i halsen og jeg begynte å få veldig vondt i kroppen, så jeg la meg tidelig den dagen i håp om å bli kvitt smerten over natten. Men jeg våknet  midt på natten og hadde masse feber, uendelig vondt i halsen og kroppen, og ikke minst hodet. Jeg ringte legen så fort klokken ble 08.00. de trodde jeg bare var forkjølet så de sa jeg bare skulle se det an noen dager og jeg skulle heller ringe om det ikke ble bedre. Senere på ettermiddagen ble jeg bare verre og verre, så faren min ( jeg var hjemme den helgen) endte opp med å ringe legen og jeg fikk time med en gang. Hos legen tok jeg bakterie prøve av halsen for å se om det var bakterie som kunne behandles eller om det var virus som man bare måtte la være. Det slo ut med en gang på bakterier og da var det rett på penicillinkur. Jeg hadde vondt hele den uken, jeg klarte så vidt å svelge mitt eget spytt. Halsen min så ikke ut, den var hoven og bak i svelget hadde jeg hvite byllelikknende klumper som fikk meg til å grøsse. Hvis dere er interesserte i å se hvordan streptokokker ser ut i halsen så søker dere bare på streptokokker på google. Der får dere se skrekkbilder som får dere til å mista matlysten. Jeg klarte til slutt ikke å se meg selv i halsen. I begynnelsen så klarte jeg ikke å la hver, for det var bare en liten flekk den mandagen, men utover uken var hele svelget rammet av bakterier. Heldigvis er jeg blitt frisk. Jeg kjenner fortsatt at jeg er litt sår i halsen når jeg gjesper for eksempel, men det går nok snart bort får jeg håper!

Det var min lille skrekk historie, neida. Men hvis du plutselig får vondt når du svelger og kroppen begynner å verke, så kom deg til legen med en gang. Jo fortere du får behandling jo fortere blir du bra. 

 

Dette ble en lang og kanskje litt rotete innlegg, men nå hadde jeg i det minste noe å snakke om så jeg får være fornøyd haha! Nå skal jeg slappe av, og kanskje jeg sovner snart. Jeg har fri fra jobb i morgen, så da blir det nok rydding av rommet mitt og trening! Har ikke trent på en stund nå pga forrige uke, så nå må jeg komme i gang før jeg mister lysten! 

Ha en fin kveld videre, så snakkes vi <3


 • Publisert i Blogg • Skriv en ny kommentar


  Mitt navn er Kristin Krogstad Torgersen. Jeg er 21 år gammel og jeg kommer til å blogge om min hverdag som består av skole, trening og musikk. Jeg er også glad i å lage mat, ettrsom jeg er utdannt kokk, så jeg kommer også til å blogge om mat <3


  Norske blogger

  Arkiv


  Bloggdesign av  hits